TERFİ ETMENİN 11 ANAHTARI

TERFİ ETMENİN 11 ANAHTARI

Kurumsal Hayatta Başarılı Olmanın Kodları

  1. Dürüst ve Ahlaklı Olun: Bir gün her şey bittiğinde zihinlerde dürüst ve ahlaklı insan olarak hatırlanmak, sahip olunacak en yüksek pozisyon. Ahlaktan asla ödün vermeyin ki tüm kazanımlarınız anlamlı olsun.
  2. Bilgili Olun: Fonksiyon alanınızla ilgili konuyu en iyi siz bilin. Bilmiyorsanız ve bu ortaya çıkmışsa gizlemeye çalışmayın, itiraf edin. En kısa sürede en iyi bilen yine siz olun. Biliyormuş gibi davranmak sizi gülünç yapar, güveni yok eder.
  3. Sürekli Gelişin: İki günü eşit olan zarardadır, özellikle profesyonel hayatta. Zamana, çevreye ve koşullara adapte olmak için kendinizi sürekli geliştirin, dönüştürün. Gelişmezseniz tercih edilmezsiniz.
  4. Danışın: Ortak akla ve fikirlere önem verin. Her şeyi siz bilemezsiniz, zihinsel sinerji en büyük kuvvet çarpanıdır. Başkalarından faydalanmazsanız, vizyonunuz ve çıktınız, sizin aklınızla sınırlı kalır.
  5. İşinizi Yıkmayın: Bizzat sizin yapmanız gereken işleri başkalarına paslamaya çalışmayın. Bu itibarınızı zayıflatır.
  6. İlişkilerde Dengeli Olun: Amirleriniz ve astlarınızla içli dışlı olmayın. Kopmayacak kadar yakın, üzerinize yapışmayacak kadar uzak olmak herkes için en iyisidir. İş ortamı bazılarının iddia edildiği gibi aile ortamı falan değildir. Kimse sizin, siz de kimsenin ailesi olamazsınız. Aşırı samimiyetten maraz doğar.
  7. Medeni Olun: İnsanları ezmeyecek kadar nazik ve mütevazı, kendinizi ezdirmeyecek kadar güçlü ve kararlı olun. Kurumsal hayat nobran insanları da kırılgan insanları da sevmez.
  8. Bölmeyin-Bölünmeyin: Klikler organizasyonun gücünü sömürür. Mümkünse güç odaklarını ortadan kaldırın. O güne kadar yalnız kalma pahasına güç gruplarından birine dahil olmayın.
  9. Söylenmeyin:  Ne kadar yoğun olduğunuzu, ne kadar çok çalıştığınızı söylemenize gerek yok. Çalışmanızı bırakın başkaları takdir etsin. Çok çalıştığınızı söylemek hem bir zayıflık hem de yetersizlik ifadesidir.
  10. Dedikodu Yapmayın: Dünyada kusursuz yalnız iki insan vardır; biri öldü, diğeri ise hala doğmadı. İnsanları eleştirmeyi, hayalinizdeki işyeri ile çalıştığınız işyerinin koşullarını kıyaslamayı bırakın. Eleştirdiğiniz noktaları düzeltin. Düzeltemiyorsanız düzeltebileceklerle konuşun. Çözümün parçası olmak yerine, kapalı kapılar ardında konuşursanız, bir süre yeni sorunların sebebi siz olursunuz.
  11. Torpile İnanmayın: Terfi etmek için birilerinin adamı olmanıza, birilerine şirin gözükmeye ihtiyacınız olmadığına samimiyetle inanın. Bilgi, yetkinlik ve deneyiminize güvenin. Hak etmişseniz günü geldiğinde başarılı olursunuz.

 

 

Yorum bırakın